8:13 pm - VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI
9:29 pm - BES-AR’DAN NİSAN AYI ARAŞTIRMASI: Açlık sınırı 34.200 lira, yoksulluk sınırı 83.434 lira
5:08 am - YURTTAŞ 100-200 LİRALIK YARDIMLARLA AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYOR: Yoksulluk her yerde!
7:26 pm - SON 30 YILIN EN BÜYÜK ZİRAİ DON FELAKETİ! 36 ilde tarım alarmda…
11:33 am - ÇİFTÇİ BÜTÇEDEN 3,5 TRİLYON ALACAKLI
6:38 pm - TRABZON DAHİL 36 İLDE ZİRAİ DON ETKİLİ OLDU! Fındık başta olmak üzere…
1:07 pm - EMEKLİLİK YAŞI SEFALET ÇAĞI OLDU
8:58 am - METEOROLOJİ’DEN KAR YAĞIŞI VE SAĞANAK UYARISI
2:26 pm - MAAŞLARDAKİ KAYIP MİLYARLARI AŞTI: Enflasyon yükseldi, fatura emekçilere kesildi
2005’ten beri yürüttüğümüz menenjit sürveyansında, bu yıl 6 Hib menenjiti vakası saptadık.
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan bu defa başka hastalıklar için uyardı. Ceyhan, özellikle çocuk sağlığıyla ilgili ürkütücü değerlendirmelerde bulundu.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan bu defa Covid dışında çarpıcı bir uyarı yaptı.
Çocukluk çağı aşılama oranının çok düştüğünü vurgulayan Prof. Dr. Ceyhan sosyal medya hesabından yayınladığı tweet dizisinde şu ifadeleri kullandı:
ÇOCUKLUK ÇAĞI AŞILAMA ORANI ÇOK DÜŞTÜ: Maalesef pandemi ve artan aşı kararsızlığı çocukluk çağı aşılama oranlarını çok düşürdü.
AŞILAMA ORANI 5 YILDIR AÇIKLANMADI: Bizde 2017’deki yüzde 98’den sonra aşılama oranı açıklanmadı. Ancak 2005’ten beri yürüttüğümüz menenjit sürveyansında; bu yıl 6 Hib menenjiti vakası saptadık.
2009’DAN BERİ GÖRMÜYORDUK: Tamamı aşısızdı (2009’dan beri aşı sayesinde görmüyorduk) Aşı kararsızlığına hiç müdahale edilmedi. Aşı karşıtlarının pandemi aşıları için söylediği yalanların çocukluk aşılarını da olumsuz etkileyeceği yönündeki uyarılarımız dikkate alınmadı.
SERTİFİKASI YETERSİZ AŞILAR ALINIYOR: Orijinal aşılar yerine Çin’den, Mısır’dan GMP sertifikası yetersiz aşılar alınıyor. Bu aşıya güveni sarsacaktır. Müdahale edilmezse, bizde de polio vakalarının görünmesi yakındır.
HEMEN BİR KAMPANYA: Polio için hemen bir aşı kampanyası, flask paralizi, çevre ve atık sürveyansı yapılmazsa, 1998’den beri görmediğimiz çocuk felci ile yeniden uğraşmak zorunda kalırız ki, köy köy, mezra mezra dolaşılarak verilen bu mücadeleye şu anda ne kadar gücümüz var bilmiyorum.