11:40 am - TRABZON’DA SEBZE VE MEYVEYİ BEKLEYEN GİZLİ TEHLİKE!
10:46 pm - EMEKLİLERDEN “GEÇİNEMİYORUZ” MİTİNGİ: Kirayı, faturayı, ekmeği, suyu mu boykot edelim!
10:14 pm - HANEHALKI İÇİN YOK, Faiz ödemesine var
1:56 pm - METEOROLOJİ UYARIYI TEKRARLADI! Trabzon’a kar geliyor
10:16 pm - MOTORİNİN ARDINDAN BENZİNE DE ZAM
6:37 pm - ENGELLİ MEMDUH BAYRAKTAR’IN HAYKIRIŞI! Sokaklardaki sorunlarımıza çözüm istiyoruz
1:05 pm - MİLYONLARCA ÖĞRENCİ İÇİN KARNE HEYECANI YAŞIYOR!
8:47 am - AKARYAKITA REKOR ZAM GELDİ: Motorin 50 TL’ye dayandı!
10:17 pm - TRABZON VE BÖLGEMİZ’E KAR UYARISI!
8:58 pm - BES-AR: Sağlıklı beslenmenin maliyeti günlük 1.020 lira
Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesi Yoroz Burnu’nda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Yoroz Feneri’nde 135 yıldır aynı aile fertleri hizmet veriyor.
Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesi Yoroz Burnu’nda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesindeki Yoroz (Işıklı) Feneri 135 yıldır gemilere yol gösteriyor.
Yoroz Burnu, Karadeniz’de Sinop burnundan sonra karanın denize girdiği en büyük burun. Gemilerin bu burna bindirmemesi için Osmanlı Devleti’nin son döneminde 1886 yılında Fransız mühendislere yaptırılan fener, yapıldığı günden bugüne hep babadan oğula Bozoklu ailesi fertleri görev yaptı. Bugüne kadar Yoroz Feneri’nde babadan oğula Mustafa Birinci, Salih Bozoklu ve Abdullah Bozoklu görev yaparken, 1990’lı yıllardan günümüze kadar da Salih Zeki Bozoklu görev yapıyor.
Yapıldığı ilk yıllarda asetilen tüple çalışan fener 1926 yılında yenilenirken, 1926’dan itibaren gaz lambası ile çalıştırıldı. Ardından elektrikli sisteme geçilen fener, 2000 yılından sonra da son haline kavuştu.
Fener içerisinde şu anda 6 lamba bulunurken, bu lambalardan herhangi biri çalışmaz hale gelirse otomatik olarak diğeri yanmaya başlıyor. Gece boyunca yanan ve sürekli dönen fener, gündüz olduğunda fotosel sayesinde kapanıyor.