7:42 pm - RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI Kanser ilaçlarının da olduğu 18 ilaç geri ödeme listesine alındı
10:57 pm - İSTANBUL TİCARET ODASI (İTO VERİLERİ): İstanbul’un ekim ayı enflasyonu belli oldu
11:13 pm - ET FİYATLARINA ZAM YAPILDI! Yurttaş yavaş yavaş et yemekten uzaklaşıyor
11:17 am - CUMHURİYET’İN 101. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN | Cumhuriyete ve bugüne uzanan kısa süreç
6:24 pm - İSTANBUL KALAMIŞ’TA ‘MUHTEŞEM’ DÜĞÜN! Furkan Emre AYDIN ve Buse Tuğçe TEMUCİN dünya evine girdiler
10:25 pm - ELEKTRİĞE GİZLİ ZAM: “200 TL’lik fatura 500 TL civarına çıkacak”
8:45 pm - KARADENİZ DİRENİŞ MİTİNGİNDE BULUŞTU: “Bu toprakları haramilere teslim etmeyeceğiz”
7:49 pm - VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI
Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, deniz dolgusu ile yapılması planlanan tesis için dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Trabzon il sınırları içinde yaklaşık 110-120 km sahil şeridi ve kıyı alanı boyunca dolgu yapılmamış veya yeni projelere mekan sağlamak üzere ilave dolgu planı yapılmayan ilçemiz yok. Ortahisar ilçe sınırları içinde doğal kıyı özelliği gösteren bir tek yer ganita ve çevresi kaldı. Hadi Karadeniz Sahil Yolu için yapılan kıyı müdahaleleri geçtik, ilave dolguların sonu gelmiyor.
Akyazı koyu, stat, şehir hastanesi, olmayan hafif raylı ulaşım, depolama alanı, Gülcemal dolgu alanı gibi ki, bu arada özelliği gereği kıyıda olması gereken kullanımları balıkçı barınağı, liman, tekne çekek-bakım yeri, yat limanı gibi kullanımları dahil etmiyorum. Sürekli kıyı alanlarına ilave kullanım getiriyoruz.
En son örneği de 100. Yıl Parkının deniz tarafında ve balıkçı barınağı ile KTÜ sahil tesisleri arasında konumlandırılacak “ileri biyolojik atık su arıtma tesisi” alanın yer seçimi kararıdır.” ifadelerini kullandı.
Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen açıklamalarının devamında ”Her geçen gün kıyıya denize sırtını dönen bir kent olarak üst sıralara tırmanıyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ganita ve çevresinde yaptığı düzenlemeyle kente verdiği değeri ve hassasiyeti maalesef her kıyı alanında göstermiyor. Şimdi iki hususa açıklık getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Birincisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan ve Trabzon’un kıyı alanları için önemli olan bütünleşik kıyı alanı planları tamamlanmadan neden bu bölgede yer seçimi yapılmıştır? Bütünleşik kıyı alanı planlarının kıyı alanları ve etkileşim alanlarına odaklı bütünsel bir yaklaşım içinde mekansal stratejiler oluşturacağından, hangi bölgenin korunacağını, ne amaçla kullanılacağını belirleyecek bir çalışma olduğundan haberimiz mi yok?
İkincisi Atık Su arıtma Tesislerinin kentlerimizdeki en önemli altyapı yatırımlarından biri olduğu, tesisin kurulacağı bölgenin atık su toplama sisteminin son noktası dikkate alınarak bölgenin en düşük kotlu yerinde planlanmasının enerji ve işletme giderlerini minimum düzeyde tutmak dışında hangi yer seçim kriterlerini barındırarak 100.yıl parkının olduğu bölgenin seçildiğinin, başka alternatif alanların araştırılıp araştırılmadığının açıklanması gerekmektedir.
Bu kentin başka denizi sahili kıyısı yok.” ifadelerine yer verdi.