7:20 pm - TRABZON HER ANLAMDA BÜYÜK KAYBETTİ! Endişelendiren İstatistikler
1:15 pm - AKARYAKIT ÜRÜNLERİNE ZAM YAĞMURU BAŞLADI | Benzine gece yarısı bir zam daha geliyor!
1:10 pm - AŞIDAKİ KRİZ ÇÖZÜLEMEDİ | Tetanoz ve Hepatit-B aşılarında sorunlar yaşıyoruz
9:37 pm - DARON ACEMOĞLU EKONOMİDEKİ SON DURUMU ANLATTI: Böyle devam edemez
9:11 am - SON 1 YILDA 11.748 LİRA ARTAN YOKSULLUK SINIRI 31.000 LİRAYI AŞTI!
8:00 pm - VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI
10:18 am - 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN
8:27 pm - MERKEZ BANKASI REZERVLERİNDE SEÇİM ÖNCESİ TARİHİ DÜŞÜŞ!
10:01 am - EKONOMİ ALARM VERİYOR: Kısa vadeli dış borç stoku 200 milyar doların üzerine çıktı
Avustralya’nın Queensland eyaletinde uzmanlar, corona virüsüne yakalanmanın yanı sıra pozitif kişilerin virüsü yaymasını da engelleyen iki ilaç geliştirdi. İnsanlı denemelere başlamak üzere olan ilaçlar, her şey yolunda giderse 18 ay içinde kullanıma hazır olabilir.
Aralık 2019’da resmi olarak ilk kez Çin’de ortaya çıkan coronavirüsüyle mücadele dünya çapında sürüyor. Şimdiye dek 3 milyonu aşkın insanın ölümüne yol açan salgını bitirmek için aşılama kampanyaları tüm hızıyla devam ederken, ilaç geliştirme çalışmaları da büyük önem taşıyor.
Avustralya’nın Queensland eyaletinde yer alan QIMR Berghofer Tıbbi Araştırma Enstitüsü uzmanları bu kapsamda önemli bir çalışmaya imza attı. Uzmanlar, peptit bazlı ilaçların corona virüsü tedavisinde devrim niteliğinde bir gelişme yaratacağını tespit etti.
18 AY İÇİNDE KULLANILABİLİR
Daily Mail’in haberine göre, geliştirilen iki ilaç virüsün yalnızca bulaşmasını önlemekle kalmıyor aynı zamanda pozitif kişilerin virüsü yaymasının da önüne geçiyor. Denemelerden başarıyla geçerse 18 ay içinde kullanılabilir durumda olacak ilaçlar, aşılar gibi antikor geliştirmek yerine hücreleri direkt olarak hedef alarak virüse tepki vermesini sağlayacak.
HÜCRELERİ PELERİN GİBİ SARIYOR
QIMR Berghofer’den Prof. Dr. Sudha Rao, çalışmalarını sınıflandırırken ‘erken önleme ilacı’ tabirini kullanmayı seçiyor.
Bu tedavilerin corona virüsüyle mücadelede yeni aşama olacağını belirten Prof. Dr. Rao, “İlaçların iki önemli rolü bulunuyor. İlk tedavi virüsün hücrelere girmesini engellemeye yönelik çalışıyor. İlaç hücreleri bir pelerin gibi sararak koruyor. İkinci ilaç ise eğer virüs hücrelere girdiyse bunun çoğalmasının önüne geçiyor” dedi.
Çalışmanın ön sonuçlarının umut verici olduğu belirtilirken, insanlı deneylerin önümüzdeki aylarda başlanması bekleniyor.