SON DAKİKA

DARICA HALK KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ (Akçaabat)

BELEDİYE BAŞKANI OSMAN NURİ EKİM YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ

Bu haber 08 Ocak 2022 - 18:53 'de eklendi ve 82 views kez görüntülendi.
BELEDİYE BAŞKANI OSMAN NURİ EKİM YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ

BELEDİYE BAŞKANI OSMAN NURİ EKİM YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ilçede 2019 yılından beri yapılan yatırımlarla ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 6 Nisan 2019 – 22 Kasım 2021 arasında 961 günlük sürede yaptıkları yatırımlarla ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Akçaabat Belediyesi Hizmet Binası Hasan Saka Toplantı Salonunda yapılan değerlendirme toplantısında Başkan Ekim, çalışmaları ile ilgi bilgileri açıkladı.

HEMŞEHRİLERİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZLER

Hemşehrilerimize ve kendimize verdiğimiz sözler vardı.

Kendimiz verdiğimiz sözler:

Dürüst olacağız, Belediye Başkanına yakışır şekilde hem adaletli olacağız, üreteceğiz ve cesur olacağız. Bu ilkelerle hareket ediyoruz. Şehrimizi altyapısıyla, mimarisiyle, meydanları ile daha güzel yaşanabilir, insanların rahat edeceği bir yer haline getirmeye gayret gösteriyoruz.

YEŞİL ALANLAR OLUŞTURUYORUZ

Bu süreçte, sorunlarımız var mı? Vardır tabi ki. Engeller çıkıyor. Ama biz, bu konuda özverili bir şekilde gayret gösteriyoruz.

İlçemizin ekonomik faaliyetlerini destekleme noktasında planlamalar yapıyoruz. Tarihi dokusunu, ön plana çıkartabilmek için restorasyonlar ve kazı çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

Daha yeşil Akçaabat için, yeşil alanlar oluşturuyoruz. Özellikle büyük mahallelerimizde parklar oluşturma gayreti içindeyiz.

Kırsal mahallelerimizde, Fen İşleri ve Temizlik İşleri ile gayret göstererek, asfaltlama, betonlama, kaplama inşaatlarımız sürüyor.

İlçemizdeki projelerin ve yatırımları kazandırmak için, biz gayret gösterirken Ankara ayağı da olacak. Sık sık Ankara’ya giderek, projelerimizi takip ederek gerçekleştiriyoruz. Vaat ettiğimiz projelerin bir kısmını tamamlayıp hizmete sunduk.

Bazı projelerimizin inşaat çalışmaları devam ederken, bir kısmı da ihale aşamasına getirdik.

PLAJLAR ÖN PLANA ÇIKACAK

AKÇAABAT SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMASI: GERÇEKLEŞTİRME DURUMUMUZ YÜZDE 40!

Orta Mahallede Sokak Sağlıklaştırması: Tarihi ön plana çıkarmak için bir ihale gerçekleştirdik. Bunun yüzde 75 gerçekleşmesi var. Son 4 yapı kaldı. O yapılarda bittikten sonra Orta Mahallede 2. etaba başlayacağız.

Akçaabat Söğütlü Yıldızlı Kesintisiz Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesi: Bu bölgede yürüyüş hatları boyunca sağlı sollu yürüyüş tesisleri oluşabilir. Burada plajlara dokunmayacağız. Plajları ön plana çıkarmak hedefimizdir. Proje aşamasında. Kaynak oluşturuyoruz. AB’ye sunumunu gerçekleştirdik. Ufak, tefek proje eksikliklerimiz var. Bir kaç ay içinde tamamlayıp ihale etmek istiyoruz.

PULATHANE BULVARI İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Kavşakların düzenlenmesi süreci kaldı. Diğer kesimleri asfaltlamaları gerçekleştirdi.

Eski Söğütlü Belediye Binasının yerine “Kültür Merkezi” yapılacak. İhale tarihi 6. Ayın 23’ü, 2021

Zemin etüdleri ile ilgili çalışmalar gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde inşaata başlanacak.

PAZAR YERİ YENİLENİYOR…

Yıkımı gerçekleşti, yerine de bir pazar yeri yapılacak. Bu da Büyükşehir Belediyemizin Akçaabat’ta yaptığı katlı otopark ve pazar yeri…

FATİH PARKI YENİLİYORUZ.

Burada otopark var. Otopark ile ilgili problemlerimiz vardı. Hem üst kaplamasını yeniliyoruz, hem de kent mobilyalarını yeniliyoruz.

Caminin silüeti ön plana çıkartacak ışıklandırma yapacağız. Burada gerçekleşme oranı yüzde 60’larda.

ESKİ HASTANE BİNASININ YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Burası geçici olarak otopark olarak kullanılıyor. Kütüphane ile beraber meydan olarak düşünüp, altında otopark yapma isteğimiz var.

AKÇAABAT BELLEK MÜZESİ

Çevresinde yıkımlara başlıyoruz. Milli Eğitim ve öndeki balıkhaneyi yıkacağız. Okulun inşaatına başlanıp, o da yıkılacak. O meydanda sadece tarihi bina kalacak. Bellek müzesi olarak tasarlayıp, Akçaabat’ımıza güzel bir müze kazandırmış olacağız.

ORTAMAHALLE MÜZESİ TAMAMEN BİTTİ

 Önümüzdeki sezonda inşallah açılışıyla beraber misafirlerimizi ağırlayacağız.

MİLLET BAHÇESİ

Toki tarafından gerçekleştirildi. Fatih Stadı yerine yapılan bir proje. Bunun çevre düzenlemesi belediyemiz tarafından yapıldı. Hizmete açıldı.

SPOR LİSESİ

Bir hayırseverimiz tarafından Akçaabat’a kazandırdığımız projemiz. İçerisinde spor salonu ve pansiyonu var.

AFAD KOORDİNASYON MERKEZİ

Kısa sürede inşallah 2023’e tamamlanmış olacak.

Şehrin içerisinde peyzaj çalışmalarımız devam ediyor.

AKÇAKALE KAZESİNİN RESTORASYONU DEVAM EDİYOR

Kazı çalışmaları da yapılıyor. Akçakale’de turizmin kazandırılması için kazılar bittikten sonra restorasyon gerçekleşecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan proje Akçahasat Yöresel Ürünler Pazarı. Bu proje onaylandı. İnşaat için ihale edilmesini bekliyoruz.

GÜNEY ÇEVRE YOLU

Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili süreç devam ediyor.

Güney Çevre yolu: Biz ilk başlarda şunu konuşuyorduk. Güney Çevre Yolu gerçekleşecek mi gerçekleşmeyecek mi? Sondaj çalışmaları devam ediyor.

Akçakale Mersin sınırından başlayıp, Sera Gölünde sonuçlanacak hat. Akçaabat geçişi diyoruz. Bunun 13 km’si tünel, 4 km’si viyadüklü geçiş sağlanacak.

Bu sayede Akçaabat’ın yüzde 40’lık taşıt şehir içine girmeden, şehri bay-pass ile geçip sahil yolu ile buluşacak. Bu sayede şehrin içindeki trafik yükü azalmış olacak.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN EĞİTİM MERKEZİ

Bu projemiz gerçekleşti. Yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğiz.

Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız Hendesetül Cezire İcathane Atölyesi. Bu da tamamlandı. Güzel bir şekilde burada çocuklarımız eğitimlerini gerçekleştirmiş olacak.

ŞİNİK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

İşsizliğe çare olacak.

Belediyeler iş kapısı değil, iş yerlerini planlayan yerlerdir.

KAMULAŞTIRMALAR BAŞLIYOR

Sanayi Bölgemizin 1. Etabı tamamlandı. Şimdi 2. Etabına geçiyoruz. Kamulaştırmalar gerçekleştirilecek. Şubat ayında kamulaştırmalar başladıktan sonra 1 yıl içinde orada inşaatların yükseleceğini düşünüyorum.

Burada bin civarında istihdam var. 2 etapta 27 parsel daha olacak. OSB’nin 1 etabı 14 milyon TL’lik yatırımla başlanmıştı.

Burada şu anda belki 600-700 milyonluk yatırım sanayicimiz tarafından gerçekleştirilerek, istihdama yardımcı olunacak.

41 fabrika faaliyet gösteriyor. Hepsi açık değil yavaş yavaş açılıyorlar.

Akçaabat için büyük kazanım. İkinci etabıyla 68 parsel, fabrika oluşmuş olacak.

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI

2019’da gaz Söğütlü’ye kadar gelmişti. Düzköy Deresinin geçişi, bundan sonra inşallah Yeni Mahalleye doğru ilerleyeceğiz.

ET KOMBİNASI TAMAMLANDI

Et Kombinası tamamlandı, deneme et kesimi yapıldı. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sona açılışı gerçekleştirilecek.

ÇÖP SORUNU

Şehrin içindeki çöp konteynırlarını değiştik. Yer altı konteynırlarına geçiş yapıldı. Önceden kirliliklere sebebiyet veriyordu. Bunların önüne geçmiş olduk.

YILDIZLI’DA PAZAR YERİ OLUŞTURDUK

Köyden gelip satış yapan vatandaşlarımız için. Park Bahçeler Müdürlüğümüzü yeniden dizayn ettik. Hemen arkasında 2 seramız var. Bu serada şu anda arkadaşlar üretim için hazırlık yapıyor. Burada ürettiğimiz fide, meyve ağaçlarını hem vatandaşımıza ücretsiz şekilde vereceğiz. Hem  de kendimiz park bahçelerde kullanacağımız ürünleri burada üreteceğiz.

Mahallelerimizde yeşile ve oyun alanlarına katkı sağlamak için, küçük butik, içinde futbol, basketbol sahalarının olduğu park alanları oluşturuyoruz. Yine mahallelerimize oyun grupları gerçekleştiriyoruz. Spor faaliyetlerimiz her branşta devam ediyor. Sosyal belediyecilik kapsamında ihtiyaçlı ailelerimize yardımda bulunuyoruz.

SORU CEVAP:

Soru: Yapılaşmada, tarımsal alanlar dikkate alınıyor mu? Yöresel mimariye dikkat ediliyor mu? Dere yataklarında yapılaşmalarla ilgili ne düşünüyorsunuz?

DERE YATAKLARINA YAPILAN YAPILAR

Cevap: Dere yataklarında yapılarla ilgili bir tanesi, Et Kombinası ve Küçük Sanayi Sitesinin olduğu bölge. Bu konu, DSİ Bölge Müdürlüğümüzle koordineli şekilde planlama çalışmaları yapılıyor.

İmar planı yapılırken, kurum görüşleri alınıyor. Bu doğrultuda yapılar yapıldı. Birçok madde sıralandı. Bu şekilde inşaatın yapımı gerçekleştirildi. Aynı şartlar diğer yapılar için de geçerli. Biz, DSİ görüşü olmadan bir proje yapmıyoruz. Dereye yakın bölgelerde yapılıyor.

Şehrin içinde eski mimariyle ilgili yapılaşma, biz elimizden geldiğince özellikle kırsalda belediyemizin tip projesi var. Vatandaş başvurduğunda onlara öneriyoruz. Proje ücreti de almıyoruz. Ama sonuçta bunların tasarımını mimarlarımız yapıyor. Ve onların sanatına diyeceğimiz bir şey yok.

TARIM ALANLARININ YAPILAŞMASINI İSTEMİYORUZ

Yeni yapılan İmar Planı, ben belediye başkanı olduktan sonra yok. Her hangi bir tarım alanı planlanarak yeniden imara açılmadı. O sebepten dolayı geçmişten açılan bölgeler var. Ama onların geri dönme ihtimali yok.

Maalesef böyle bir hukuki süreç var. Bazı bölgelerde yapılmış olabilir ve oralarda yapılaştı zaten. Ama biz kendimiz olarak yapılaştığımız bölgelerde tarıma elverişliyse o bölgede yapılaşmanın yapılmasını istemiyoruz.

HAÇKALI BABA KAVŞAĞINDA ÇALIŞMA OLACAK MI?

SORU: Haçkalı Baba Devlet Hastanesinin önündeki kavşakta düzenleme yapılacak mı?

Cevap: Kavak düzenlemesi, belli yönlerde trafik kapatılarak sirkülasyonun hızlı akması gerçekleştirildi. Dönüşlerde trafik kuralları çerçevesinde hareket eden bütün araçlar için kazasız şekilde gerçekleşiyor. Emniyet tutanaklarını incelediğimizde Trabzon tarafından gelip U dönüşü yapmak isteyenler kazaya sebebiyet veriyor.

Yani kuralsız dönüşlerin sebebiyet verdiği husus. Orada Karayolları Bölge Müdürlüğünün araç sayımı ve değerlendirme hususları ile ilgili çalışmaları var. O sürüyor.

Yine Nihat Usta Kavşağı ve bizim mevcut ana kavşaklar olmak üzere hızlı dönüşleri gerçekleştirebileceğimiz projeleri yine aynı şekilde çalışıyor.

Bunlar şehir içi trafiğini rahatlatmak için. Küçük pansuman işler olacak. Ama ana hedefimiz Güneyden geçen yolun hızlı şekilde tamamlanması.

SERA GÖLÜ AYDINLATILACAK MI?

SORU: Sera Gölünün ışıklandırılması konusunda bir istek var? Çalışma var mı?

Cevap: ışıklandırması ile ilgili bu yılın TEDAŞ’ın programına koyuldu. İnşallah bir aksilik olmayacak.

SORU: Derin Deniz Deşarj sistemleri çalışıyor mu?

Cevap: TİSKİ ile beraber su arıtma tesisi yapıyoruz. Projesi iller bankası genel müdürlüğünde onayda. Yeni Mahalle’de ki bölgede atık su arıtma yerimiz var. Oraya atık su arıtma tesisimizi yapacağız. İnşallah bu yıl veya önümüzdeki yıl temelini atarız.

Deniz Deşarj sistemlerinin Biyolojik Arıtma Sistemine dönüşmesi şart. Onları zaman içinde çözmüş olacağız!

Soru: Kaynak sıkıntısı çekiliyor mu?

Cevap: Kaynak her zaman harcanabilir. Ayağınızı yorganınıza göre uzatacaksınız. Biz öyle yapıyoruz. Ona göre projemizi üretip, yaptığımız ihaleleri sonuçlandırma, müteahhidin ödemelerini hızlı şekilde gerçekleştirmek, sonuca ulaşmak hedefimiz.

TRABZON ÜNİVERSİTESİNİN ANA YERLEŞKESİNİN TAŞINMASI KONUSU VAR MI?

SORU: Trabzon Üniversitesi ana yerleşkesinin başka yere taşınması söz konusu mu?

CEVAP: Akçaabat’ın içinde olduğu sürece kapanır. Akçaabat’ın dışına çıktığı zaman açılır. Şu anda kapalı. Şu anda bir problemimiz yok. Şehrin mevcut durumundaki konumunda bir çalışma yapılıyor.

O bölgede olabiliyorsa o bölgede. Olamıyorsa, şehrin batısına doğru bir yeni çalışma ile ilerleyecekler. Bu çalışma ilerliyor benim bildiğim. Büyükşehir Belediye başkanımızın da açıklaması aynı bu şekildeydi. O süreci takip ediyoruz. Üniversite konusunda çizgilerimiz belli.

AKÇAABAT DOLMUŞLARI DÖNÜŞÜMÜ İÇİN YENİ ÇALIŞMA VAR

Soru: Akçaabat dolmuşlarında dönüşüm ne durumda…

Cevap: Dönüşüm konusu şu anda kapanmış durumda. Akçaabat’ta ki dolmuşların dönüşümü için büyükşehir belediyesi yeni bir çalışma yapıyor. Şartlarını belirliyor. O şartlar doğrultusunda…

Sonuçta bir kanun var ve onu uygulamak zorunda. Sonuçta, engelli rampası, kameralar vs…

Ortahisar’da yapılan dönüşüme benzer dönüşüm yapmak zorundayız.

Otobüs sayıları ile ilgili dinamik bir sistem var. Yolcu sayısına göre otobüs sayısını arttırabiliyorlar. Böyle bir sistem şu anda mevcut.

Bütün otobüslerde kameralar var ve yolcular takip ediliyor. Duraklarda da hemen hemen bunları koymaya özen gösteriyorlar. Bir sayısal sistem var. O sitem içinde yönetmeye gayret ediyorlar. Teknik verilere göre yönetmek daha doğrusu…

*

2021 yılı yatırımlarını değerlendiren Başkan Osman Nuri EKİM’e Darıca Mahallesi adına bizim de bir sorumuz olsun:

Mahalle ara yolları ile ilgili ne gibi çalışmalar yapıldı?

Örneğin; Darıca Mahallemize yıllar geçmesine rağmen hizmet konusunda hiç bir gelişme yaşanmadı. Mahallemiz ara yolları malum. Yollarımıza 1990 yıllarında yapılan yatırımlar ile ulaşım hizmeti sağlanıyor. Durumdan herkes şikayetçi. 

Mahallemizde 1 km sonrasına ulaşım aracımız yok. Hususi araçlar ile ulaşımı sağlanıyor. Ekonomik koşullar, yeni taksimetre ücretleri malum. Ulaşımda sıkıntılar yaşıyoruz. 

Bir merkez mahallesinin yollarının mevcut durumu ve ulaşım sorununun çözümsüzlüğünü üzücü buluyoruz…

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA