SON DAKİKA

DARICA HALK KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ (Akçaabat)

TRABZON’DA CORONAVİRÜS KABUSU!

Bu haber 03 Eylül 2020 - 16:20 'de eklendi ve 165 views kez görüntülendi.
TRABZON’DA CORONAVİRÜS KABUSU!

TRABZON’DA CORONAVİRÜS KABUSU!

TEDBİRLERİN GEVŞETİLMESİ VE ARDI ARDINA CAN KAYIPLARI

Çin’den başlayarak, tüm dünyada etkisini sürdüren Coronavirüs, can almaya devam ediyor.
Tüm dünyada vaka sayısı bugün itibariyle 26 milyonu bulurken, virüsten ölen kişi sayısı ise 863.000 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye’de ise toplam vakaların 273.000 ulaştığı, iyileşen vaka sayısının 247.000, ölen kişi sayısı ise 6.462 olarak ifade edildi.

TESTİ POZİTİF ÇIKAN KİŞİ SAYISI 3 BİNİ GEÇTİ

Vatandaşların coronavirüse karşı, maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarını gevşetmeye başlamasının ardından vaka sayısının hızla arttığı, özellikle gurbetçilerin gelişiyle birlikte Trabzon’da vaka sayısında patlama yaşandı.

Haziran ayının başında vaka sayısının 10’lu seviyelere düştüğü Trabzon’da bugün itibariyle gurbetçilerin de etkisiyle birlikte il genelinde Coronavirüs testi pozitif çıkın kişi sayısının 3.000’i geçtiği kaydedildi.

Hastanelerde yaşanan yoğunluğu aşmak için virüs bulaşmış ancak hastalığı hafif seyreden kişiler evlerinde karantina altına alınıp tedavileri bu şekilde yapılıyor.

SON 48 SAATTE 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Trabzon’daki sağlık ekiplerinin insanüstü gayretlerine rağmen ne yazık ki il genelinde ölüm haberleri gelmeye devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre Trabzon’da son 48 saatte 8 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Hayatını kaybedenlerden 87 yaşındaki A.V., 81 yaşındaki M.B., 70 yaşındaki M.T., 71 yaşındaki M.T., 71 yaşındaki H.B.’nin Of ilçe Nüfusuna,
75 yaşındaki Ş.E.’nin Arsin, 88 yaşındaki M.D.’nin Çaykara, 63 yaşındaki A.A.’nın ise Rize Ardeşen nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

TOPLAM ÖLÜM VAKALARI 65’E YAKLAŞTI

Hayatını kaybedenlerin hepsinin yoğun bakım ünitesinde tedavi gördükleri ve kronik rahatsızlıkları bulunduğu belirtildi.

Son 48 saatte hayatını kaybeden 8 kişiyle birlikte, Trabzon’da, salgının başladığı günden beri toplam ölüm vakalarının 65’e yaklaştığı kaydedildi.

Yurttaşların kendi tedbirlerini artırmalarını, bahar ve kış mevsiminin de yaklaşması nedeni ile grip aşılarını ve başta kronik rahatsızlıkları olanların ücretsiz olarak zatürre aşılarını yaptırmayı ihmal etmemeleri tavsiyemizdir.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA