8:41 pm - HASTAMIZ İÇİN KAN TALEBİ İLANI: Sana ihtiyacımız var!
6:59 pm - PROF. DR. MEHMET CEYHAN ARTAN KORONAVİRÜS VAKALARINA KARŞI YURTTAŞLARI UYARDI
6:57 pm - TRABZON’DA CORONAVİRÜS RAKAMLARINDA KORKUTAN ARTIŞ! Tedbir çağrısı yapıldı
11:28 am - TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ: Aşılanmaya başlanmalı, maskeye geri dönülmeli
11:27 am - CORONAVİRÜS VAKALARI YÜKSELİŞTE…: Tedbirler konusunda henüz açıklama yok
11:19 am - EMEKLİLER İSYANDA: Artık yeter!
11:00 am - FUKARANIN ÇAY’INA BİR ZAM DAHA: Son iki ayda yüzde 61,3’lük artış
8:04 pm - PROF. DR. AHMET SALTIK: Kurban Bayramı için çağrı yapılmalı
6:33 pm - TRABZON BÜYÜKŞEHİR AÇIKLADI | Dolmuş ve minibüs tarife ücretlerine zam!
9:19 am - TÜİK’E GÖRE YILLIK ENFLASYON YÜZDE 78,62 OLDU: Son 24 yılın zirvesi!
Coronavirüs salgınının dünyayı bekleyen en kötü salgın olmadığını söyleyen Prof. Dr. Uğur Şahin, gelecekte daha yıkıcı salgına karşı tüm dünyayı üç ay içinde aşılayacak kapasitede aşı üretmek için hazır olmak gerektiğini vurguladı.
Coronavirüsü salgını etkisini tüm hızıyla sürdürürken, dünya genelinde can almaya devam ediyor. Worldometers’ın verilerine göre toplam vaka sayısı 119,6 milyon, toplam can kaybı ise 2,6 milyona ulaştı.
Pfizer ile yaptığı ortaklık ile coronavirüs aşısı geliştiren BioNTech’in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, ABD merkezli Bloomberg’e açıklamalarda bulundu.
Aşıların eşit dağıtımı ve üretim kapasiteleri dünya kamuoyunda sıkça tartışılırken, Şahin de bu duruma değindi. Dünya Sağlık Örgütü’nün 1 yıl önce salgın ilan ettiği coronavirüsün dünyayı gelecekteki durumlara karşı hazırladığını savundu.
Coronavirüsün en kötü salgın olmadığını belirten Prof. Dr. Şahin, gelecekteki salgının çok daha yıkıcı olabileceğini, hazır olmanın bu noktadaki en kritik konu olduğunu vurguladı. Dünyanın hala aşı dozlarına ulaşmayı beklediğini söyleyen Şahin, “Covid-19 akla gelebilecek en kötü salgın değil. Aslında, gelecekteki salgınlar daha yıkıcı olabilir. İlaç üreticileri ve hükümetlerin amacı, aşı geliştirildikten sonra tüm dünyayı üç ay içinde aşılayabilecek bir üretim kapasitesine ulaşmak olmalıdır” dedi.
Prof. Dr. Şahin, “Dünya üzerindeki nüfusa yetecek kadar doz üretecek kapasiteye sahip değildik. Bunun değişmesi gerekiyor. Yalnızca hızlıca aşı geliştirmek için değil, yeterli aşı üretmek için de hazır olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Gerek üretim kapasitesinde yaşadığı sıkıntılar, gerek yan etkilerle ilgili endişeler nedeniyle AstraZeneca aşısı Avrupa’daki teslimatlar konusunda geriye düştü. Bu noktada Pfizer-BioNTech aşısı bir kez daha ön plana çıktı. Pfizer-BioNTech’in yılın ikinci çeyreğinde AB’de 400 milyon doz aşıda pay sahibi olması bekleniyor.