SON DAKİKA

DARICA HALK KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ (Akçaabat)

BU KIŞ ZOR GEÇECEK: Yakarsak yanarız, yakmazsak donarız

Bu haber 23 Ekim 2021 - 20:56 'de eklendi ve 81 views kez görüntülendi.
BU KIŞ ZOR GEÇECEK: Yakarsak yanarız, yakmazsak donarız

BU KIŞ ZOR GEÇECEK: Yakarsak yanarız yakmazsak donarız

Kış mevsiminin yaklaşması ile doğalgaza geçmeyen binaların kömür telaşı başladı. Tonu 350 doları geçen kömürün 25 kiloluk torba fiyatı ise 90 TL’yi buldu.

Trabzon’da vatandaşlar, kış mevsimini nasıl geçireceklerini kara kara düşünmeye başladılar. Merkezi sistem kömür ısıtmalı bir apartmanda yaklaşık 700 dolar kömür parası toplanırken, sobalı veya kat kaloriferli sistemde ise kömürün torba fiyatı 90 TL oldu.

Vatandaşları ısınma derdi alırken, “Yakarsak bu fiyatlarla birlikte ceplerimiz yanacak, bütçemizi çok etkileyecek, yakmazsak soğuktan etkilenip üşüyeceğiz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Kömürü yakarsak yanarız, yakmazsak donarız” dediler.

KIŞ AYAZ GEÇECEK

Vatandaşlar, kışın rahat ısınmak için yaklaşık 5.000 TL’lik bir bütçe ayırmak zorunda kalacaklarını ifade ederek, “Asgari ücretin 2 aylık tutarından daha fazla bir ücreti sadece ısınmak için harcamak durumunda kalacağız. Bu şartlarda bu kışın ne yapacağız bilmiyoruz. Allah yardımcımız olsun. Sadece kömür değil, odun fiyatı da yüksek. Odunun tonu da 800 TL civarında. Her ay 10 torba kömür yaksak 900 TL yapıyor. Fiyatlar böyle gitmez, kömüre yine zam gelecek. Bu kış orta direk vatandaş için ayaz geçecek. Bu kışı geçireceğiz ama yediğimiz ayazı da unutmayacağız” diye konuştular. TAKA

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA